Här stängs trafiken av i en månad

På måndag, den 15 april, stängs korsningen Göteborgsvägen/Asplundsgatan av för arbeten med nya VA-ledningar. Trafiken mot Bohusgården stängs av helt och leds om i det andra körfältet. Västvatten räknar med att det pågår cirka en månad.

ANNONS
|

Förberedelserna för att bygga det nya badhuset vid Walkesborg fortsätter. En del i det är att lägga om ledningarna för vatten och avlopp. Det nya badhuset ska byggas ovanpå den plats där dagens ledningar går. Därför lägger Västvatten ner nya ledningar fram till en punkt mellan Göteborgsvägen och det befintliga badhuset.

Arbetena startade i början av året.

LÄS MER:Byggförberedelser för det nya badhuset är igång

Nu har man kommit fram till att koppla in ledningen i kanten på Göteborgsvägen, beskriver projekt- och byggledare Axel Wassenius, Västvatten.

Det är ett utrymmeskrävande arbete och därför måste trafiken stängas av och ledas om.

- Vi hanterar spont som är tio meter långa och då kan vi inte vara nära trafiken eller bland gående. Vi behöver en säkerhetsmarginal och gör en omläggning av trafiken, säger Axel Wassenius.

ANNONS

Trafiken i det södergående körfältet på Göteborgsvägen stängs av helt och det norrgående körfältet blir dubbelriktat.

Klart i sommar

Trafik från Bohusgården kan inte svänga in mot Asplundsgatan. Då får man i stället fortsätta till rondellen vid Lagerbergsgatan/Bastiongatan och svänga tillbaka söderut.

Busshållplatsen Asplundsgatan stängs av tills vidare och resenärerna hänvisas till närmaste busshållplats.

Västvatten beräknar att hela arbetet kommer att vara klart klara runt midsommar 2019.

ANNONS