Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här startar 24-timmarseventet för Musikhjälpen

Under 24 timmar kommer det att hända mycket på Kungstorget. En dygnet-runt-stafett, cirkusföreställning och lasershow är några av sakerna på programmet, som görs i syfte att uppmärksamma Musikhjälpen.

Klockan tre på fredag eftermiddag och 24 timmar framåt kommer det vara full aktivitet på Kungstorget. En av tankarna är att hålla igång ett lopp runt torget under ett helt dygn.

Evenemanget arrangeras av fritidsledarna på Uddevalla kommun i samarbete med Uddevallahem.

David Gylfe jobbar till vardags som fritidsledare på Uddevalla kommun och det är han som är initiativtagare till 24-timmarslöpningen. Han var också den första löparen ut på den cirka 250 meter långa banan.

– Jag hoppas att det ansluter löpare, annars måste jag springa själv i 24 timmar och det tror jag inte jag klarar, säger han.

Fritidsledarna i Uddevalla har under flera år anordnat projekt i samband med Musikhjälpen. Men i år valde man att gå samman med Uddevallahem för att kunna genomföra 24-timmarseventet.

– Vi insåg att vi gör mycket småsaker men då bestämde vi oss att vi är team Uddevalla, inte bara några enskilda initiativtagare. Nu går vi alla ihop, sätter Uddevalla på kartan genom att göra något positivt och bra, säger Jenny Bröjer, fritidsledare Uddevalla kommun.