Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Här växer Bokenäs nya idrottsanläggning fram

Bygdens barn ska lockas hem från Rimnersvallen. Det är ett av målen när Bokenäs IF bygger ny idrottsanläggning intill fotbollsplanen.

Tomas Hallgren knäpper spännet under hakan och kastar sig upp på cykeln. Han skrattar lite. Varselvästen och arbetsskorna är inte typiska för mountainbike-cykling.

Det mest iögonfallande med ombyggnationen som pågått under helgen är cykelbanan som anordnats och som Tomas Hallgren nu är på väg att testköra. Men den är i själva verket bara en bonus.

– Vi trodde aldrig att vi skulle hinna med cykelparken, men det var så mycket folk som ställde upp, så vi hann. Målet var att göra grunden till löparbanan och dränera fotbollsplanen, säger projektledaren Tommy Nilsson.

När Bokenäs IF för ett drygt år sedan fick 200 000 kronor från Thordénstiftelsen var det just med målet att bygga löparspår och göra fotbollsplanen spelbar, även när det regnat.

Men tack vare frivilliga krafter gick det betydligt bättre än man räknat med.

– Vi fick 200 000 kronor, men har gjort jobb för 700 000. Det är otroligt vilka krafter som finns. Det var våra ideellt arbetande entreprenörer som har gett oss den här möjligheten. Det var bara upp till oss att styra ihop den här helgen, säger Tommy Nilsson.

Vad tror du att det här ideella engagemanget bottnar i?

– Det är nog vår anda här ute. Det har varit god stämning hela tiden, alla har varit jätteglada och har bara velat hjälpa till, säger Tommy Nilsson.

”Är inte för bygdens barn”

Stefan Larsson, ordförande i Bokenäs IF, berättar att det varje kväll är mellan fem och tio ungdomar som är på idrottsplatsen och cyklar. Och den nya satsningen är ett försök att locka Bokenäs barn från både sina datorer och från Rimnersvallen.

– Cyklingen har vuxit jättemycket de senaste två åren. Fotbollen har ju alltid varit den stora grejen och ett tag var friidrotten väldigt stor. Men vi har inte haft en så bra anläggning här, säger han och tittar ut över fotbollsplanen.

– De har fått träna på Rimnersvallen med de möjligheter som finns där. Men det är inte för bygdens barn, Rimnersvallen. Det är långt att åka. Nu får vi möjligheten att i framtiden ha friidrott här, fortsätter han.

Ännu består löparbanorna av naturgrus, men så småningom ska de beläggas med gummiasfalt.

– Det kommer om minst ett år, om man ska vara realistisk. Visst, skulle vi få pengar till våren är det inte omöjligt att det blir nästa sommar. Men vi måste få in bidrag, säger Larsson.