Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Gratiskonserter med lokala band lockade flera till Hasselbacken i sommarkvällen.
Gratiskonserter med lokala band lockade flera till Hasselbacken i sommarkvällen.

Härlig stämning på minifestival i Uddevalla

Lokala band och bubblande stämning lockade många till Hasselbacken i sommarkvällen: "Jättekul att det arrangeras konserter i stan".

Nathalie och Daniel ligger i gräset bakom scenen, en har grön klänning och hårband och den andra är klädd i rutigt och svart. De ser avslappnade ut, härifrån ser man inte publiken som börjat ta plats på andra sidan scenen. Det är bara några minuter kvar tills duon ska upp och öppna minifestivalen i Uddevalla.

– Det känns kul, vi är taggade, men inte så nervösa. Det känns som en perfekt kväll, säger Nathalie Johansson, ena halvan av duon Calatea.

Det är fyra band som spelar under kvällen, Calatea, Astrid Melén Perception, Alice´s Wedding och Blackhouse hill. Det blir en hel del rock, mycket indie och poppiga inslag.

Intimt och avskalat

Calatea är först ut på scen ikväll. Duon består av Daniel Hansson från Uddevalla och Nathalie Johansson från Vänersborg. De har bara spelat tillsammans sedan december, men de är redan vana att stå på scen ihop. Ikväll satsar de på en intim och avskalad konsert med mycket känsla.

– Det blir inget pompöst utan vi vill hålla det avslappnat och mysigt. Och kul, såklart! Säger Nathalie Johansson innan duon går upp på scen.

Och mycket riktigt, mysigt blir det. När bandet går upp på scen jublas det i publiken. Solen värmer i nacken och sommarkvällen känns precis som en sommarkväll ska kännas. Redan efter första låten börjar det bli trångt i Hasselbackstrappan. 300 personer ska det få plats, bara på här på trappan, berättade Pontus Blom som är kultursamordnare, inför premiären för Parksommar.

Succén tycks hålla i sig. Familjer, kompisgäng och par har slagit sig ner i trappen. Chatrin, Thilly och Kristofer Eriksson är här för första gången och tycker det är kul med evenemang i staden.

– Det är jättekul att det arrangeras konserter på det här sättet. Det är kul att kunna ta med barnen och lyssna på musik, och dessutom är det nog bra med lite omväxling, hemma spelas det mest Molly Sandén, säger Chatrin Eriksson.

Chatrin, Thilly och Kristofer Eriksson är glada förstagångsbesökare på Parksommar.. Bild: Frida Bergkvist
Chatrin, Thilly och Kristofer Eriksson är glada förstagångsbesökare på Parksommar.. Bild: Frida Bergkvist