Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man sköts till döds på öppen gata i Gamlestaden i Göteborg i början av maj förra året. På torsdagen dömdes fyra personer till livstid för inblandning i dådet.  Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
En man sköts till döds på öppen gata i Gamlestaden i Göteborg i början av maj förra året. På torsdagen dömdes fyra personer till livstid för inblandning i dådet. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Höga smällar i Uddevalla efter gängdom i Göteborg

Under torsdagsförmiddagen hördes det flera höga smällar i centrala Uddevalla som påminde om fyrverkerier. Smällarna skedde vid samma tidpunkt som domen rörande skjutningen i Gamlestaden i Göteborg föll, och då fyrverkerier sköts i Biskopsgården.

Under torsdagen rapporterade GT om höga smällar i Biskopsgården i Göteborg. När polisen kom till platsen visade det sig att de höga smällarna orsakats av fyrverkeripjäser.

Smällarna hördes strax efter att domen i Gamlestadsmålet föll, där bland annat fyra personer dömdes till livstids fängelse. Polisen misstänker därför att fyrverkerierna kan ha ett samband med domen.

Höga smällar även i Uddevalla

– Personer i Biskopsgården ringde in och trodde att de hade hört skott. Men när vi kom till platsen visade det sig vara fyrverkeripjäser. Vi misstänker att de avfyrats i samband med domen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen, till tidningen.

Vid samma tidpunkt hördes även höga smällar i centrala Uddevalla som även de lät som fyrverkerier. Många Uddevallabor uppmärksammade oljudet och en anmälan om smällarna lämnades in till polisen.

”Vi har ärendet under uppsikt ”

– I nuläget är det inget vi kan bekräfta att smällarna i Uddevalla kan ha något att göra med domen i Göteborg eller smällarna i Biskopsgården, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson för polisen.

– Men vi har ärendet under uppsikt och om det sker fler smällar så kan lägesbilden förändras.

Göteborgs tingsrätt skriver i ett pressmeddelande att det under torsdagen dömdes totalt 13 personer till långa fängelsestraff rörande skjutningen i Gamlestaden i Göteborg, 16 personer stod åtalade. Skjutningen ägde rum under maj 2020. Domarna gäller bland annat medhjälp till mord samt förberedelse till mord. Tre personer frikändes helt. Tingsrätten anser att det inte går att bevisa vem av de åtalade som sköt mannen och därför döms ingen av dem för mord.