Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Halv cykelaffär revs – ny byggs

En stor del av Cykelhuset har rivits. Vad är det som pågår på Källdal, egentligen? Här kommer förklaringen.

I slutet av september trängde personalen ihop hela verksamheten på halva ytan. Men kedjan, med säte i Göteborg där två av butikerna finns, är inte på väg att tyna bort. Faktum är att försäljningen rullar på bra. I själva verket rör det sig om en satsning på framtiden.

– Vi trivs väldigt bra med läget och vill vara kvar men den här gamla lokalen har sett bättre dagar. Butiken kommer att vara lika stor i framtiden som tidigare men ny och fräsch, säger Daniel Uppström, en av de anställda som står och grejar i verkstaden.

Billigare riva allt

Peter Karlsson, ägare och vd på AK Fastigheter, berättar att man har diskuterat fram till den här lösningen tillsammans.

– Det skulle både vara billigare och gå snabbare att riva allt på en gång och bygga upp det nya. Men för att butiken ska kunna vara kvar under tiden gör vi så här i etapper. I april får de 500 kvadratmeter nybyggt att flytta in i. Våren är ju en viktig försäljningsperiod för cyklar.

Fler investeringar

Fastighetsägaren har ytterligare ett par stora investeringar i stöpsleven det närmaste året, både här på Dyrstens industriområde för Dahl och på Gröröd för Trestads Precisionsmekanik.

– Vi ska investera 35 miljoner i de här tre byggnaderna och det känns väldigt roligt att få till det. Allt ska vara klart i september 2019.

Nybygget med cykelaffären får dessutom i samma svep en andra våning för kontorshotell med ett 20-tal rum.

– Vi har märkt att det finns en efterfrågan på sådana lokaler, säger Peter Karlsson.