Halv miljon från Thordénstiftelsen till lada

När nu 4,3 miljoner delas ut från Thordénstiftelsen får en lada det största bidraget. En halv miljon ska gå till renovering.

ANNONS
|

Varje år delar Thordénstiftelsen ut pengar till kultur, idrott och föreningsliv i Bohuslän. I år delas 4,3 miljoner kronor ut. Några av de som får vara med och dela på pengakakan i år är bland andraUddevalla Gymnastik & Parkour. Det ärför ett bygge av en parkouranläggning vid Rimnershallen. De får 450 000 kronor enligt ett pressmeddelande.

Det största bidraget på en halv miljon kronor går till Gustafsbergsstiftelsen och till en renovering av en lada på området.

– Oj, oj, oj, vad roligt! Det visste jag inte om, säger Gunnar Klasson som är Gustafsbergsstiftelsen förvaltande direktör och som inte hört nyheten förrän Bohusläningen ringer på måndagsförmiddagen.

ANNONS

Ladan som ligger på Gustafsberg är delvis uthyrd till ett företag som anordnar tävlingar liknande Fångarna på fortet på våren och sommaren. Men stiftelsen har också förråd i ladan och det finns ett lager.

–Det är en viktig byggnad som vi vill säkra. Ladan är inget byggnadsminne men Gustavsberg är ett speciellt område med ett naturreservat och det skulle förändra karaktären på området om vi byggde en ny lada, säger Gunnar Klasson.

Problemet är dock att golvbjälkarna har ruttnat och måste åtgärdas.

– Taket bärs ju upp av stolparna och vi måste säkra golvet för att säkra ladan, berättar Gunnar Klasson.

Planen var att renoveringen skulle varit igång innan jul. Men upphandlingen om vem som ska göra jobbet har avbrutits eftersom stiftelsen tyckte att det blev för mycket pengar.

– Det här skulle varit gjort för länge sen. Men en konsult har tittat på det så det är ingen fara nu men vi måste göra något innan det blir en risk, säger Gunnar Klasson.

Räcker de här pengarna då?

–Nej, räcker inte. Men det är ett fint bidrag.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS