Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

”Han skulle veta hur ont jag haft”

Efter sju veckor har inte Ingrid Forsmark lika ont längre. Bäckenet har läkt sedan väskryckaren knuffade omkull henne på Styrmansgatan.


– Han kunde ha sagt till mig att ge honom pengarna i stället. Han skulle bara veta hur ont jag har haft, säger Ingrid Forsmark.

Det var lördagen den 24 november som Ingrid Forsmark var på väg hem efter att ha handlat på Tempo på Asplundsgatan. Klockan var kvart i fem på eftermiddagen och det hade mörknat. När hon började gå uppför trapporna från Styrmansgatan till Hålgjuteberget kände hon plötsligt ett kraftigt ryck i vänsterarmen där hon hade handväskan.

– Jag ramlade omkull och tog mig sen upp på alla fyra. Men jag kunde inte resa mig upp och jag darrade i hela kroppen. Efter en stund kom en man som bor i villlan bredvid och försökte hjälpa mig, men det fick bli ambulansen i stället, berättar Ingrid.

Tio dagar på sjukhus

I fallet fick hon en fraktur på bäckenet och blev kvar på sjukhuset i tio dagar. Nu har frakturen läkt men hon berättar om hur ont hon haft och hur svårt det har varit att både gå, sitta och att komma i och ur sängen.

– Jag såg aldrig vem det var som knuffade omkull mig. Vad jag förstår så kom han bakifrån och slet till sig handväskan för den var borta, säger Ingrid. Hon tror själv att någon följt efter henne från affären och passat på tillfället i trappan där det var mörkt och folktomt.

Handväskan hittades senare i närheten av Timansgatan. Plånboken låg kvar, men kontanterna – ett par hundralappar – var borta. Kreditkort, körkort och mobiltelefon fanns kvar.

Ingrid Forsmark var den första av fem äldre kvinnor i södra Uddevalla som drabbats av väskryckning de senaste veckorna. Sedan dess har en väskryckare överfallit två kvinnor på Bohusgården, en på Ryttargången och en på Walkeskroken så sent som i fredags. Tre av kvinnorna klarade sig undan utan fysiska skador. Förutom Ingrid Forsmark var den en äldre kvinna som bröt armen.

Springande yngling

Vid tre av väskryckningarna kom kvinnorna från Tempo på Asplundsgatan där de varit och handlat. Vid den senaste väskryckningen på Walkeskroken såg vittnen en yngling springa därifrån, men polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Polisen har också bett allmänheten höra av sig med uppgifter och tips om väskryckningarna.

– Vem det nu var som överföll mig så tror jag inte han förstod konsekvenserna av vad han gjorde. Jag skadade mig och har haft väldigt ont, säger Ingrid som är mest arg över vad som hänt.

Hon tänker inte sluta gå ut på kvällstid men hon kommer att vara mer vaksam, förklarar hon.

– Och det blir utan handväska framöver. Man kan lägga pengar och kort i byxfickan och mobiltelefonen i innerfickan.