Här tänds ljus för Wilma

Under torsdagskvällen tändes Uddevallas julbelysning i samband med en ceremoni i Hasselbacken. Samtidigt fortsätter polisens och frivilligas intensiva sökarbete efter försvunna 17-åriga Wilma Andersson runt om i staden. För att skänka en tanke till den försvunna flickan och hennes närstående uppmanades därför Uddevallaborna att tända levande ljus vid kungastatyn på Kungstorget.

ANNONS

– Julen handlar om omtanke och familj och det här kunde bli ett sätt för oss att visa att vi bryr oss om familjen och vad de går igenom, säger Maria Enander, initiativtagare till ljuständningen.

Hon fick tanken i eftermiddags och hörde då av sig till Kent Vikmo för att se om det gick att genomföra en ljuständning i samband med den stora tändningen av julbelysningen.

Idén delades på sociala medier och fick snabbt stor spridning och engagerade många Uddevallabor. Efter att invigningen av julbelysningen var avklarad slöt en stor mängd personer upp och tände ljus vid statyn på Kungstorget.

ANNONS

– Vi har redan sett att det är många privatpersoner som är ute och letar och företag som engagerar sig. Uddevallaborna har slutits samman och det visar på att det finns en gemenskap och engagemang i staden, säger Maria Enander.

– Mest av allt hoppas vi att hon kommer hem. Det är det vi alla önskar, lägger hon till.

ANNONS