Hårt tryck på räddningstjänsten efter skyfall

Skyfall och åska drog in över Västsverige under måndagen vilket fått räddningstjänsten att fullständigt drunkna i larm. Vatten forsar in i källare och lokaler svämmas över på olika håll. Nu uppmanar räddningstjänsten till aktsamhet.
– Vi har sjukt mycket larm just nu, Terro Paakki vid räddningstjänsten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är just nu hårt tryck på räddningstjänsten i Fyrbodal. Skyfallet som dragit in över Västsverige har drabbat bland annat Vänersborg, Trollhättan och Mellerud där flera villor just nu står med översvämmade källare.

I Uddevalla är Bastiongatan översvämmad, samtidigt regnar det in i en lokal på Regementsvägen där räddningstjänsten är på plats och undersöker.

Inflödet av larm tvingar räddningstjänsten att prioritera sina ärenden och larmcentralen uppmanar nu allmänheten att göra vad de kan själva för att underlätta för brandmännen.

Bland annat genom att gå igenom sin källare och se över om där finns något värdefullt innan vattnet strömmar in.

ANNONS

– Plocka upp grejerna och få upp det ovan vattennivån, säger Terro Paakki vid räddningstjänsten.

Under måndagen gick SMHI ut med varning för skyfall och åska över Bohuslän som gäller under hela måndagskvällen.

LÄS MER: SMHI vädervarnar fär åska och skyfall

ANNONS