Historisk återträff av populära julkalendern

Lagom till 25-årsjubileet ska nu den omåttligt populära julkalendern ”Mysteriet på Greveholm” ha en återträff. Hela familjen Olsson samlas för att svara på fansens frågor och berätta om roliga minnen bakom kulisserna.
– Det här måste vara Sveriges svar på ”Vänners” återträff, säger Caroline Cabot som ursprungligen är från Uddevalla och arrangör för återträffen.

ANNONS

På måndag den 13 december går startskottet för årets Musikhjälpen. I samband med det så sker en historisk återträff – familjen Olsson från 1996 års julkalender möts igen. Den 14 december kommer eventet att ske i Malmö, men för alla fans runtom i Sverige kan man ta del av återföreningen via länk.

– Idén kom efter att jag skrev min bok om julkalendrar, och nu när det är Musikhjälpen och 25-årsjubileum för julkalendern och att TV-serien Vänner dessutom haft återföreningen så kände jag – hallå det här måste ju vara Sveriges svar på Vänner. En Greveholmsåterträff, säger Caroline Cabot, författare och medarrangör av julkalenderns återträff.

ANNONS

Hela familjen på plats

Kvällen kommer att bjuda på härliga minnen från skådespelarna själva. Alla utom ”Ivar” (Gustaf Åkerblom) är på plats, han finns i stället med på länk.

– De verkar ha haft så himla roligt i den här produktionen så jag hoppas ju att alla fans kommer få lära sig nya saker och höra om roliga ”bakom kulisserna” minnen, säger Caroline Cabot.

Det är Caroline själv och hennes syster Emily Cabot, som båda ursprungligen är från Uddevalla, som arrangerar återträffen. Enligt Caroline är de båda inbitna julkalenderfans och hon minns särskilt Mysteriet på Greveholm som en spännande och mysig julkalender.

Eventet har fått stor spridning på Facebook och Caroline Cabot berättar att det är närmare 6 000 personer som klickat i att det är intresserade. I lokalen i Malmö ryms dock bara 100 personer.

– Det är många som hört av sig och sagt att de ställer in julmiddagar och någon skrev att de tänkte åka från Jönköping för att komma, så det känns jätteroligt att det finns ett sånt stort intresse, säger Caroline Cabot.

Från och med den 1 december måste arrangörer av allmänna sammankomster och tillställningar inomhus vidta åtgärder mot smittspridning. Återträffen är inget undantag. Cabot säger att de kommer ha personal som kollar vaccinbevisen på alla gäster i dörren.

ANNONS

Chans att buda hem Greveholmspaketet

Under kvällen kommer gästerna även kunna lägga bud på ett så kallat ”Greveholmspaket” och för GP avslöjar Caroline Cabot några av de saker som paketet kommer innehålla.

– Jag har farit runt över hela Stockholm och samlat ihop autografer och personliga hälsningar från alla i produktionen, även de som spelar lite mindre roller. Jag träffade tidningsbudet Måns (Andreas Andersson) och prinsessan Dioda (Ana Gil de Melo Nascimento) bland annat. Sedan har jag även bett alla skådisar lägga något i det här paketet som de själva får välja, jag har hört rykten om en t-shirt från 1996 och lite sådana grejer. Sedan får man även min bok, ”Julkalendern genom tiderna”, säger Caroline Cabot.

Vad hoppas ni på?

– Jag hoppas att alla Greveholmsnördar visar sitt engagemang och skänker pengar i bössan. Och att man får lära sig nya saker om sin favoritkalender, säger Caroline Cabot.

  • Anna-Lena Brundin – mamma Astrid
  • Peter Fridh – pappa Leif
  • Hanna Malmberg – Melitta
  • Gustaf Åkerblom – Ivar ( med på länk)
  • Linn Bülow – Lillan
  • Dan Zethraeus – manusförfattare och regissör
  • Roboten Sprak
ANNONS