Hjärtstartare utsatt för banditer - igen

För andra gången på drygt en månad utsätts hjärtstartare i Lysekil för vandaler. Denna gång nöjde sig inte bovarna med att förstöra den livräddande utrustningen utan istället stal de hjärtstartaren.

ANNONS
|

En Hjärtstare som suttit vid hamnkontoret på östra kajen i Grundsund har stulits under veckan. Det är andra gången på lite drygt en månad som en hjärtstartare i Lysekil fallit offer för banditer. I augusti blev flera brandsläckare och en hjärtstartare vandaliserade vid hamnen i Lysekil. Thomas Andersson från Båtsamverkan i polisregion Väst är förvånad över stölden.

– Det finns inte mycket mer man kan använda en hjärtstartare till än att rädda liv, så ska man inte göra det förstår jag verkligen inte vad man ska ha den till, säger han och fortsätter:

– Jag kan dock inte tänka mig att de som tagit hjärtstartaren har behövt använda den, för då borde de också ha hört av sig eller lämnat kvar hjärtstartaren på platsen.

ANNONS

Trots att hjärtstartare blivit både slutna och förstörda under senaste tiden kommer det att komma upp en ny.

– Denna gång ska vi bränna in en märkning så att det klart och tydligt står vem hjärtstartarna tillhör. Om det handlar om att man vill sälja dem så blir ju det betydligt svårare om den är märkt.

En anmälan om stöld har gjorts men det finns ingen misstänkt.

ANNONS