Hjärter Dam i Ljungskile går i konkurs

I snart två år har man kunnat äta Hjärter Dams husmanskost i centrala Ljungskile. Men nu är det slut med det. I dag meddelade restaurangen via Facebook att de gått i konkurs.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Marielle Johansson köpte i mars förra året restaurangen och spelbutiken Mitt I Prick, och tog över den med sitt eget aktiebolag Hjärter Dam. Samma månad bröt corona-pandemin ut i Sverige, och att driva Hjärter Dam blev en kamp från dag ett.

– Vi har ju heller inte fått någon statlig hjälp eller så. För att få något corona-stöd var man tvungen att visa upp tidigare års redovisningar, men vi hade ju inget sånt eftersom vi var nyöppnade när covid bröt ut, säger Angelica Carlsson, anställd och dotter till ägarinnan Marielle Johansson.

En konkursförvaltare har redan tagit över restaurangen, där även en spel- och servicebutik som ligger i samma lokal ingår. De tre anställda har varslats, men kommer att få jobba kvar en månad till under uppsägningstiden.

ANNONS

Hjärter Dam är den enda butiken i Ljungskile som har spel och postutlämning. Om inte konkursförvaltaren lyckas sälja butiken återstår att se var Ljungskileborna ska hämta ut sina paket och lägga sina spel i framtiden.

Många gäster har på Facebook uttryckt hur ledsna det är över konkursen, och allra mest saknade verkar pannbiffarna bli. De är gjorda på ett recept som fanns redan på Mitt I Pricks tid.

Restaurangen var både välbesökt och omtyckt, men att få det att gå runt under pandemin lyckades helt enkelt inte.

– Vi har kämpat så mycket vi kunnat, men den fjärde vågen påverkade oss verkligen hårt, säger Angelica Carlsson.

ANNONS