Hovhultsfestivalen satsar på musik

Den 23 maj är det dags för åttonde upplagan av Hovhultsfestivalen. Den här gången uppträder Uddevalla-artisterna Thomas Stenström och Marcus Larbring.

ANNONS
|

– Det är häftigt att lyckas få hit så kända artister, säger fritidspedagogen och idrottsläraren Benny Johansson.

Både Thomas Stenström och Marcus Larbring är tidigare elever till honom. Thomas bor numera i Stockholm, men kommer hem till Uddevalla för att spela på Hovhultsskolans egen festival. Marcus deltog i Idol förra året med sin låt Alone, som handlar om hur det känns att bli mobbad.

Även sångerskan Malin ”Mayleen” Hemberg från Uddevalla uppträder under festivalen.

– Vi har dragit ner lite på sporten och satsar mer på att utveckla musiken i år. Vi har hyrt en finare musikutrustning och hoppas på bra väder och mycket folk, säger han.

ANNONS

Landslagsstjärnor och fotbollslegendarer

Men den idrottsintresserade blir nog inte besviken ändå. IFK Uddevalla Futsal utmanar eleverna i sexan, i år med ett mixat herr- och damlag. Klubben har börjat med damfutsal i år.

Några av damerna är Linnéa Kogstad som blev uttagen till Sveriges första damlandslag i futsal i år, Sandra Bagger och Mathilda Eljas. Alla tre har tidigare spelat för IK Rössö. Bland herrarna finns flera landslagsstjärnor.

Elevernas lag blir förstärkt med legendarer från förr, de allsvenska Oddevoldspelarna Ralf Jansson, Martin Larsson och Ayo Oyedeji.

– Legendarerna kan spela ännu och futsalstjärnorna tar inte i sitt värsta. Det brukar vara jämna matcher, säger Benny Johansson.

Han berättar att många av eleverna gillar fotboll och att de spelar mycket under rasterna.

Lenny och Kenny

– IFK Uddevalla Futsals maskotar Lenny och Kenny kommer också. De springer runt och hejar igång publiken under matcherna, säger han.

Kropps håller i en handbollspricktävling och det blir även en fotbollspricktävling. Elever uppträder med sång och dans, det blir stort café, lotteri och loppis.

– Vi har raggat sponsorer som skänker priser till tävlingarna och vinster till lotteriet, säger Benny Johansson.

Kl. 15.00 – 19.00 på Hovhultsskolan

Kl. 15.45 Mayleen

Kl. 17.00 Marcus Larbring

Kl. 17.30 Futsalmatch

efter kl. 18 Thomas Stenström

ANNONS