Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hovrätten ändrar dom om misshandel

Hovrätten ändrade i veckan domen för en man i som misshandlade två personer i centrala Uddevalla. Mannen som är i trettioårsåldern dömdes tidigare av Uddevalla tingsrätt till två månaders fängelse för händelserna. Nu ändrar hovrätten påföljden.

Det var i augusti 2017 som mannen misshandlade två andra personer i centrala Uddevalla. Den dömda mannen hade då druckit alkohol hemma i sin lägenhet. Han hade sedan berusad begett sig mot stan och stött på målsägande på Kungstorget i Uddevalla.

Personerna började då samtala med varandra och mannen sak då bland annat ljugit om att han var svensk mästare i armbrytning. Något som ledde till tjafs och att mannen drog ner målsägande på marken. Det uppstod då tumult innan målsägande kunde springa från platsen och polisen kunde ingripa mot den berusade mannen.

Tingsrätten dömde i november 2018 mannen till två månaders fängelse för misshandeln. Nu ändrar hovrätten mannens dom. Efter tingsrättsdomen uppges mannen ha haft kontakt med öppenpsykiatrin och gjort förändringar i sina alkoholvanor.

Hovrätten menar nu att det finns särskilda skäl att inte döma ut ett fängelsestraff. Mannen döms istället av hovrätten till skyddstillsyn med behandling och 60 timmars samhällstjänst.