Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Hundpromenad mot cancer

Målet var att samla in 10 000 kronor. På söndagen samlades hundägare och gick en promenad för kampen mot cancer. Redan dagen innan hade nästan 30 000 kronor samlats in.

På söndagsförmiddagen hände det en inte alltför vanlig syn utanför Bohusläns museum. 180 hundägare möttes för att under dagen samla in pengar till kampen mot cancer. Rosa var temat för dagen och därför bar mattar, hussar såväl som hundar kläder i den skära färgen. Genom lottförsäljning, startavgift och bidrag var målet för dagen att ha samlat in 10 000 kronor till Cancerfonden. Redan på lördagseftermiddagen hade 30 000 kronor samlats in.

– Det känns helt fantastiskt, det trodde vi inte i alls i början så vi har fått höja allt eftersom. Det är otroligt, säger Tarja Olausson, en av initiativtagarna till evenemanget.

Till sin hjälp har hon haft dottern Helena Olausson och Anki Frisk. Rosa mössor, egentillverkade armband och rosa flugor till hundarna syntes överallt i centrum. Men självklart var det frivilligt att bära rosa.

– Vi ville visa att vi stöttar de som är drabbade eller har någon anhörig i cancer genom att bära rosa, säger Tarja Olausson.

Eventet hade tur med vädret när de gav sig ut på en timmes promenad runt Uddevalla centrum. Dagen avslutades på Ågrenska tomten där det bjöds på kaffe och fika.

– Dagen blev så lyckad, det var en mäktig känsla när man såg folk börja strömma in. Att folk visade sig att de brydde sig och engagerade sig i kampen mot cancer. Vi har redan börjat prata om att göra detta nästa år med, säger Tarja Olausson.

Totalt samlades det in 32 432 kronor till förmån av Cancerfonden.