Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Hundratals på kajakträff på Hafsten

En veckas kajakande med internationella instruktörer står på agendan på Hafstens camping. Flera hundra entusiaster, främst från Danmark, har varit på plats under veckan.

Under veckan hålls en av världens största kajakträffar. Över 400 deltagare är på plats på Hafstens camping. Bakom eventet står danska kajakförbundet Havkajakroerne, som funnits sedan slutet av 1980-talet. Hittills har alla tidigare träffar ägt rum i Danmark, men i år blev det Sverige och Bohuskusten.

– Vi kollade flera olika anläggningar i Sverige, men allt var fullbokat. Till slut hittade jag till Hafsten via Google Earth, och där fanns ett stort gräsfält att bo på, säger Mark Lange som sitter i styrelsen för Havkajakroerne.

Mycket förberedelser inför besöket

Mark fick nästan omgående ett svar från Kjell och Ingela Karlsson Grytfors om att de gärna tog emot den stora skaran med kajakentusiaster. Campingen har förberett för besöket i nästan ett år.

– Vi fick förfrågan i höstas. Vi har hyrt in extra toaletter och byggt färdigt ett servicehus.

Normalt sett har campingen cirka 1 800 campinggäster så här års, men i och med kajakträffen ligger nu siffran på drygt 2 200 gäster.

– Man var ju lite spänd – om anläggningen skulle klara kapaciteten. Men det har gått jättebra, säger Kjell Karlsson Grytfors.

"Galet vacker natur"

Förutom att Hafsten hade kapaciteten till att ta emot kajaksällskapet, är det framförallt Bohusläns natur som tog Havkajakroerne just hit enligt Mark Lange, som berättar att det är många i sällskapet som vill tillbaka hit igen.

– Det är en galet vacker natur här, med alla klippor och skärgård.