Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hundvalpar omhändertagna från boende

Två hundvalpar hittades i en bostad i Uddevalla under förra veckan, ena i dåligt skick. Bostaden tillhörde en kvinna som sedan tidigare har djurförbud hos länsstyrelsen.

År 2018 tilldelades en kvinna från Uddevalla ett djurförbud på grund av smutsig levnadsmiljö och dålig vårdnad. Uddevalla-kvinnan hade fler än nio hundar och blev ombedd sex gånger av länsstyrelsen att rätta till hundarnas förhållanden innan förbudet.

Några av problemen som länsstyrelsen antecknat var dålig tillgång till rent vatten och stora mängder avföring på hundarnas gård.

Under förra veckan inkom ett samtal från en annan kvinna till länsstyrelsen. Hon uppgav att Uddevalla-kvinnan fått en valp av henne som betalning för att deras hundar parats. De två kvinnorna hade talats vid under dagen då Uddevalla-kvinnan ombett henne att hämta valpen.

Kvinnan vågade inte åka till platsen utan ringde Uddevalla-kvinnans son, som i sin tur ringde polisen. När de kommer till platsen hittas kvinnan okontaktbar och skickas till sjukhus. I bostaden upptäcks två valpar på cirka 12 veckor, varav den ena mager med vätska rinnande ur nosen. Enligt länsstyrelsens utlåtande var båda valparna mycket hungriga.

Nu väntar beslut från länsstyrelsen om hundarna ska säljas, omplaceras eller avlivas.