Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Roland Utbult (KD). Bild: Bohusläningen
Roland Utbult (KD). Bild: Bohusläningen

Hustruns glädjebesked: Roland Utbult (KD) på bättringsväg

Riksdagsledamoten och den före detta Uddevallabon Roland Utbult (KD) har konstaterats smittad av covid-19. Han har varit inlagd på sjukhus i flera veckor, men nu får han snart komma hem, meddelar hans fru Marie Utbult Nylén.
– Vi har levt på hoppet båda två, säger hon.

Roland Utbult (KD) är riksdagsledamot och bodde under många år i Uddevalla, där var han bland annat verksam som musiklärare.

För en knapp månad sedan fick politikern huvudvärk och feber. Han låg hemma med symptomen och trodde till en början att det bara var en vanlig förkylning innan febern plötsligt steg snabbt efter en dryg vecka.

– Vi trodde inte från början att det var corona, det var huvudvärk, illamående och kraftlöshet som bara den. Sen la han sig efter ett par dagar och sedan dess har han varit liggandes, säger Rolands hustru Marie Nylén Utbult.

LÄS MER: Roland Utbult vårdas för corona

Fördes med ambulans till sjukhus

Paret ringde vårdupplysningen som rekommenderade dem att åka in. Ambulansen kom och körde Roland till sjukhuset.

– Då var det syrgas direkt och de röntgade och allt. Han var så dålig, det var bedrövligt och hemskt att se hur fort det gick utför, säger Marie.

Men efter flera veckor av syrgashjälp och annan vård på sjukhuset kom läkarnas glädjebesked: Roland är på bättringsväg och får troligtvis komma hem i slutet på denna veckan.

– Det är en fantastisk vård alltså, vi höjer dem till skyarna. Han har fått fantastisk hjälp, jag vill ge en stor eloge till dem, säger Marie Nylén Utbult.

Samtidigt som hon gläds över att maken är på bättringsväg är hon förvånad över att hon själv inte fått några symptom på viruset.

– Det är ett mirakel i sig. Ja, det är ett mysterium att jag själv inte blivit smittad, säger hon.

Tackar Uddevallaborna för stödet

Roland Utbult vill genom sin hustru nu hälsa till alla Uddevallaborna och tacka för allt stöd.

– Han hälsar så gott till alla, speciellt i Uddevallaborna, och tackar för omsorger och böner och tankar. Det är verkligen hjälpande och stödjande.

Marie har inte kunnat hälsa på sin make på sjukhuset på grund av den rådande situationen. De har talat i telefon varje dag men inte setts på flera veckor. Om allt går som det ska kommer han nu hem i helgen.

– Det är en stor glädje att få hem den man älskar och lever med. Att glädjas med och bara dricka kaffe och prata och dela vardagen, nu ska vi drömma framåt tillsammans, säger Marie.