Ikea ska sälja handelsområde på Torp

Ikea är på väg att göra storaffärer och Torp i Uddevalla berörs.

ANNONS
|

Som Bohusläningen tidigare rapporterat om är Ikea på väg att göra stora affärer. Torp i Uddevalla berörs. Det handlar om marken på Östra Torp som ska säljas.

– Jag kan bekräfta att Ikea Centre ska sälja handelsområden runt om i hela Europa och handelsområdet på Torp är ett av dem, säger Jakob Holmström som är pressansvarig på Ikea.

Att det inte är varuhuset Ikea som ska säljas vill pressansvarige förtydliga.

– Det är inte varuhuset utan marken med den kringliggande handeln. Det är alltså en ny hyresägare som söks, sägerJakob Holmström.

Men går det inte bra för Torp varför vill ni inte ha kvar det?

ANNONS

– Det handlar inte om det inte skulle gåbra. Vihar sett över hur verksamheten ska se ut. Vivill att de ska finnas en integrerad lösning så att varuhusen ligger som en del av ett shoppingcentra. Vi ser inte att Torpuppfyller den visionen, säger Jakob Holmström.

– Det är egentligeninga konstigheter. Vi tror att någon annanskulle kunna vara bättre hyresägare helt enkel, fortsätter han.

När tidningen Fastighetessverige.senu skriver om affären är det Londonbaseradföretaget Pradera som är köparen och att man är nära en överenskommelse. Enligt affärstidningen Bloomberg.com handlar det om en affär på cirka en miljard euro. Då handlar det om ett köp av sammanlagt 27 handelsområden som Ikeaska sälja.

Det är dock inget som pressansvarige Jakob Holmström vill bekräfta.

– Kan inte kommentera det. Jag kan bekräfta att det pågår diskussioner och att vi är en bit in i processen men hur många det är eller vilka som det pågår diskussioner med är inget jag kommenterar. Däremot kan jag säga alltså fort som vi är klara kommer vi att berätta, säger Jakob Holmström.

Andra handelsområden som ska säljas i Sverige är Haparanda och Borlänge.

Men handlar det här om att Ikea ger upp Torp?

– Nej viger inte upp Torp och det som kunderna förknippar med Torp kommer inte att försvinna, säger Jakob Holmström.

ANNONS
ANNONS