Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Inga förändringar för Uddevalla gymnasieskola – trots nya rekommendationer

Uddevalla gymnasieskola gör inga förändringar i distansundervisningen – trots nya rekommendationer från Västra Götalandsregionen.

Två tredjedelar av eleverna på Uddevalla gymnasieskola kommer fortsatt att undervisas på distans, det beslutade av barn- och utbildningsnämndens ordförande, utefter direktiv från smittskydd Västra Götaland, på onsdagen.

Detta trots att Västra Götalandsregionen tidigare samma dag meddelat att man lättar på rekommendationerna för gymnasieskolan. Från och med vecka 18 tillåts gymnasieskolorna att ha upp till två tredjedelar av eleverna på plats fysiskt.

Men i Uddevalla fortsätter man alltså på tidigare spår – till och med den 7 maj kommer en tredjedel av alla elever på de nationella programmen att undervisas på plats.

– Vi vill ju gärna ha så mycket elever som möjligt i skolan och följa direktiven från smittskyddet, men vi hinner inte med. Cirka 40 procent av våra elever är inresande, Västtrafik måste ordna med rutter och vi måste hinna handla råvaror till maten, säger barn- och utbildnings ordförande Roger Ekeroos (M).

– Nästa vecka kommer vi att ta ett nytt beslut. Smittan har börjat minska i kommunen och vi hoppas ju att det håller i sig nu.

För att minska risken att elever halkar efter har kommunen startat upp en så kallad lovskola där gymnasieeleverna har möjlighet att få stöd efter skoltid. Lovskolan kommer även att vara öppen efter terminens slut och elever kommer att ha möjlighet att komplettera betygen en månad in på sommarlovet.