Inget rivningsbeslut om Bodele

Det blev en återremiss av rivningsärendet på Bodele i kommunfullmäktige på onsdagen.

ANNONS
|

I de tidigare diskussionerna har S, MP och V med sina 31 mandat och majoritet velat riva de tre husen som kommunen hyr ut till låga hyror och som används som fritidshus, som Bohusläningen tidigare har berättat. Oppositionenhar velat sälja husen.

Vid fullmäktiges sammanträde valde docktvå miljöpartister, Ole Borch och Jarmo Uusitalo att avstå från att rösta.

Det fick dock ingen avgörande betydelse eftersomalliansen oväntat yrkade på återremittering av ärendet för ytterligare utredning. För att en återremittering ska gå igenom krävs bara en tredjedel av rösterna. Alliansens förslag stöddes även avSD och Uddevallapartiet. Tillsammans blev det 30 röster.

- Vi hade inte föreställt oss att alliansen ville ha en återremittering.Det hela kom i en ny dager då. Det här är ett komplicerat ärende och värt prata igenom igen, säger Ole Borch (MP).

ANNONS

Ewy Gahnström (V) blev överraskad över att de två miljöpartisterna lade ner sina röster.

- Ja det blev jag, det hade jag inte hört innan. De kanske har diskuterat och kommit fram till en åsikt sedan vi hade vårt senaste gemensamma möte. När vi i majoriteten har diskuterat det förut, har vi gjort det utifrån att alliansen ville sälja husen, säger hon men tillägger att alliansens förslag om återremittering också var överraskande och det kan ha påverkat de båda miljöpartisterna.

- Men nu blev det så här, så får vi se vad det innebär.

ANNONS