Inget sommarlov utan sång

För eleverna på Ljungskileskolan är ännu ett läsår till ända. Det firades på traditionellt sätt i kyrkan – men utan religiösa inslag.

ANNONS
|

Med blommor i håret och spring i benen tog eleverna på Ljungskileskolan farväl av klasskamrater och lärare i ännu en skolavslutning i Ljungs kyrka.

När Bohusläningen besökte den tredje och sista sittningen i på onsdagen var kyrkobyggnaden fylld till brädden med föräldrar, småsyskon och andra anhöriga som tillsammans bidrog till att värma upp salen som om det vore en bastu.

Men stämningen var ändå på topp. I enlighet med skollagen förekom inga religiösa inslag i ceremonin, så i stället var det sång och musikuppträdanden från de olika klasserna som stod i centrum.

Förskoleklasserna och lågstadieklasserna sjöng Astrid Lindgren-visor medan fjärde- och femteklasserna sjöng två låtar från Lejonkungen.

ANNONS

"Knasiga" huvudbonader

Före varje uppträdande talade rektorn Malin Cornwall och presenterade nästa klass – iklädd olika saker på huvudet, det ena märkligare än det andra.

Efter att hon gått fram till koret iförd två olika hattar, en spindel, en pokémonformad mössa, en pirathatt och olika sorters blommor, fick vi till slut förklaringen till de här "knasiga" huvudbonaderna.

– Jag hade faktiskt de här för att jag ville hylla er barn på Ljungskileskolan. Ni är också lite knasiga, speciella och färgglada, säger Malin Cornwall.

Efter att det hela avslutats traditionsenligt med Den blomstertid nu kommer, den enda psalm som tillåts på skolavslutningar, kunde vuxna och barn hämta andan i den friska luften.

Kommer inte sakna skolan

Två av de elever som nu såg fram emot sommarlovet var syskonen Ida och Adam Holm, i klasserna 5 respektive 4 B. På sommarlovsschemat väntade studsmattehoppning och seglarläger, berättar de.

Ni kommer inte att sakna skolan då?

– Jo, lite, säger Ida Holm.

Lillebror Adam var dock av en annan uppfattning.

– Nej!

ANNONS