Inget tiggeriförbud i Uddevalla – SD:s motion röstades ner

Det blev som väntat ett nej till tiggeriförbud i Uddevalla. Vid onsdagens kommunfullmäktige gick Martin Petterssons (SD) motion till votering men röstades där ner av en stor majoritet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeUddevalla usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Beslutet från kommunstyrelsen blev exakt detsamma när kommunfullmäktige tog upp motionen om tiggeriförbud. Sverigedemokraterna fick stöd från Moderaterna men övriga partier yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag att avslå motionen.

Trots det begärde Martin Pettersson (SD) votering, men där skedde inget oväntat.

– Tiggeriet cementerar folk i fattigdom. Det blir fel när man vinklar det här till om vi ska hjälpa våra medmänniskor, frågan är ju hur de ska hjälpas, sa Martin Pettersson under ett anförande i fullmäktige vilket följdes av en lång debatt.

– Jag tror inte att någon i den här salen känner sig bekväma med tiggeriet. Men det är upp till var och en att lägga pengar i burkarna, och det upplevs inte som ett stort problem i Uddevalla längre, sa Torsten Torstensson (C).

ANNONS

– Forskning visar att där förbud har införts har också stigmatiseringen ökat, sa Jonas Sandwall (KD).

LÄS MER:Otydligt nej till förslag om tiggeriförbud

ANNONS