Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det har varit lite trögt att få Uddevallaborna att hitta till Strömstadsvägen, menar Henrik Olsson som dock inte anger läget som främsta orsak till försäljningen. Bild: Kenneth Eriksson
Det har varit lite trögt att få Uddevallaborna att hitta till Strömstadsvägen, menar Henrik Olsson som dock inte anger läget som främsta orsak till försäljningen. Bild: Kenneth Eriksson

Kär thairestaurang slår igen dörrarna

I lite över ett år fanns restaurangen Phaya Thai ute till försäljning. När köpet var klart gick det fort och thairestaurangen serverade sin sista gäst under onsdagen.

– Det gick fort, försäljningen bekräftades i förra veckan när det var för sent att beställa hem nytt. Då beslutade vi att vi kör på det vi har i förrådet och det räckte till onsdagen, berättar delägaren Henrik Olsson som tillsammans med sin sambo Siri Jaithiangthae också snabbt flyttstädat och tömt lokalen.

– Det är lite sorgligt, vi har tillsammans sett det som vårt skötebarn. Men det känns rätt att sälja, säger Siri Jaithiangthae.

Phaya Thai har de drivit sedan 2015 och har haft ett läge på Strömstadsvägen som kan uppfattas som anonymt. Nya gäster fick de ända till slutet men de har i stället varit populära på arbetsplatserna i området, berättar Henrik.

Familjetid

Anledningen till försäljningen är dock en annan än läget.

– Det är svårt att driva restaurang och vi har tre barn, vi har ändrat upplägg för att få mer familjetid tillsammans, säger Siri Jaithiangthae.

– Restaurangen tar mycket tid och energi, sedan handlar det också om att vara aktiv på vår Facebooksida genom marknadsföring och utveckla och driva vidare, säger Henrik Olsson.

Sedan sommaren har han bytt både jobb och bransch, medan partnern drev en ombyggd Phaya Thai 2.0 vidare med enbart buffé på menyn.

– Det är en liten restaurang och litet kök och en liten lokal med 34 platser. Det fungerar och är mycket enklare med buffén. Det låter kanske svårt att tro men det går, säger Siri Jaithiangthae som med sin långa restaurangerfarenhet fortsätter på annan ort.

Annanstans

– Självklart fortsätter jag med maten, för det älskar jag att göra. Men det blir någon annanstans.

Köparna av deras lokal är också krögare.

– Det kommer att vara två indiska killar som kommer att köra indiskt, men jag vet inte när de öppnar, säger Henrik Olsson.

– Det kändes bra för oss också, det finns ju bara en indisk restaurang här, säger Siri Jaithiangthae.