Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Körde på rullstolsburen vid övergångsställe

Rullstolen med en funktionshindrad man välte. Vårdaren flög upp på motorhuven. Nu döms en bilförare som körde på två personer på ett övergångsställe på Bastiongatan.

Olyckan inträffade i september förra året, på övergångsstället vid korsningen Bastiongatan-Bävebäcksgatan. En vårdare och hans brukare var på väg över övergångsstället när han hörde en bil som varvade och fick se en bil som var på väg rakt mot dem.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Han hann inte reagera innan olyckan var ett faktum och han kastades upp på bilens motorhuv och gled därefter ner i backen. Brukaren flög ur sin rullstol och föll till marken.

Rullstolen tog smällen

Vårdaren fick senare köras med ambulans till sjukhus för de skador i benen han ådrog sig i kollisionen. Mannen i rullstolen klarade sig bättre eftersom rullstolen tog upp större delen av smällen.

Föraren, en man i 70-årsåldern, har nu dömts av Uddevalla tingsrätt för att inte ha iakttagit väjningsplikt gentemot de gående på övergångsstället. Han döms också för vållande till kroppsskada. Han döms till dagsböter på sammanlagt 6 000 kronor.