Arkivbilder
Arkivbilder

Kajerna öppnas upp

En ny utredning har visat att området vid stängda kajerna kan öppnas upp. Nu går det att använda gångvägen igen.

ANNONS
|

Gång och cykelvägen på den södra sidan av Bäveåns kaj öppnas upp. Nu ska gående kunna passera förbi.

Det är efter att kommunen gjort en ny mer fördjupad utredning som man tycker att avstängningen kan göras mindre vid Teaterplantagen. Detta skriver kommunen på sin hemsida. Där kommenterar också projektledaren.

– Det är en mycket glädjande nyhet att riskområdet på den södra sidan inte är lika stor som den första geotekniska utredningen visade på, säger Salwan Zaynal.

Det är sedan i somras som kajerna i inre hamnen är avstängda och det är på grund av skredrisk. Någon gång under 2019 är byggstarten planerad. Då ska kommunen bygga för att åtgärda risken och först då kan hela området öppnas upp igen.

ANNONS

Anledningen till varför det dröjer är att kommunen väntar på olika tillstånd från Länsstyrelsen bland annat. Informationsskyltar kommer att placeras ut. Men kommunen vill också göra något åt utseendet av den avspärrningen som är kvar.

Kommunen tittar nu på om det gåratt göra en tillfällig gång- och cykelväg på norra sidan längs med Museiparken. Dessutom finns planer på att byta ut staketet mot som de på hemsidan skriver "trevligare och mer informativt alternativ".

ANNONS