Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Kampenhof ommålad i tidens färg

Tiden har gått ifrån Kampenhof, dock inte helt. Ett renoveringsarbete som avslutas de närmaste veckorna har gett busstationen en fräschare framtoning.

Om rosa var 80-talets färg så är grått 10-talets kulör. Det står klart när Västtrafik i samarbete med regionens fastighetsförvaltare Västfastigheter har renoverat byggnaden och samtidigt tolkat tidens färg till grått.

– Dels var förra färgen ett val av sin tid, alltså tidstypisk för när den målades för ungefär 30 år sedan. Dels försöker vi också skapa en känsla, säger Jonas Nordin, fastighetschef hos Västfastigheter, som personligen tycker att resultatet blev snyggt.

Färgbyte

Västfastigheter har tagit över Kampenhof från Västtrafik, som jobbat tydligt med en arkitekturmanual för att få enhetlighet i material och färg på sina fastigheter. Dock ska man inte se färgbytet som en markering av ägarbyte, menar Jonas Nordin.

– Nej, det skulle jag inte säga. Vi bygger och utför renovering i tät dialog med Västtrafik som beställer. I det här fallet med arkitekturen, det är inte så att vi har någon egen manual, säger fastighetschefen som påpekar att en del val av detaljer faller tillbaka på 2017 när Västfastigheter begärde in offerter på arbetet.

Ett byte i tiden är också skiftet av klockorna på Kampenhof. De gamla urverken som inte alltid visade samma tid har monterats ner, och kommer sannolikt inte tillbaka.

– Det var något man insåg under projektets gång att de behövde ses över. Klockorna och klockstapeln får en ny ljussättning för att man lättare ska se vilken tid klockorna visar, säger Jonas Nordin, som dock inte känner till den exakta utformningen av de nya klockorna som ska vara på plats i december enligt planen.

Glaspartier

Inte mycket återstår av renoveringsarbetet som avslutas i november och besiktigas i december.

– I gaterna har vi bytt ut samtliga glaspartier, vi har även bytt takfönster, berättar Jonas Nordin.

På Kampenhof har man även bytt fasadsten på några ställen, satt in nya fönsterpartier och bytt ut några plåtarbeten. Västtrafik och Västfastigheter tittade på flera alternativ innan renoveringen inleddes, dock blev det något färre glaspartier i den slutliga versionen än vad man ett tag tänkte sig, berättar fastighetschefen.