Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tvistefråga. Det nya badhusets placering fortsätter att vålla politiskt huvudbry. Bild: Lasse Edwartz
Tvistefråga. Det nya badhusets placering fortsätter att vålla politiskt huvudbry. Bild: Lasse Edwartz

Kan inte enas om badhuset

De sex partier som ska styra Uddevalla kan inte enas om var det nya badhuset ska ligga. Nu lyfter allianspartierna återigen en placering på Rimnersvallen. Det nya fullmäktige får avgöra frågan.

När de sex partierna M+KD+L+C+UP+MP annonserade att de tar över rodret nästa mandatperiod sken det igenom att de inte var eniga om badhusplaceringen.

Till Bohusläningen konstaterade då Elving Andersson (C) att man hittat ett "sätt att hantera frågan" medan Uddevallapartiet och Miljöpartiet var tydliga med att det skulle bli Walkesborg.

LÄS MER: Sex partier ska styra kommunen

Inför nästa kommunfullmäktige 14 november har nu allianspartierna (M+KD+L+C) lämnat in en gemensam motion där de förordar att det nya badhuset byggs vid Rimnersvallen. Det skulle vara både strategiskt och ekonomiskt det bästa alternativet, liksom mest fördelaktigt ur miljö- och hållbarhetssynpunkt, hävdar partierna i motionen.

– Nej, de sex partierna är inte överens om badhuset. Men vi är överens om hur vi ska hantera frågan. Nu får kommunfullmäktige avgöra. Det går inte att göra i förhandlingar mellan partier så nu får varje fullmäktigeledamot rösta, säger Elving Andersson.

Efter fullmäktigemötet ska motionen utredas och förberedas för att fullmäktige ska kunna fatta sitt beslut.

Det innebär att bygget försenas ytterligare?

– Det blir marginellt, i sammanhanget handlar det om några veckor innan kommunfullmäktige kan besluta, säger Elving Andersson.