De tjugotal glasrutorna som krossades byttes ut under måndagen
De tjugotal glasrutorna som krossades byttes ut under måndagen Bild: Erik Zienau

Kisslebergsskolan utsatt för skadegörelse

Ett tjugotal glasrutor har under natten krossats på Kisslebergsskolan i Uddevalla.
– Det är jättetråkigt vi har ju jättefina lokaler. En så fin skola och så fina elever, säger Liv Hyltén-Cavallius som är rektor på skolan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var under morgonen som polisen fick in ett samtal från Kisslebergsskolan, som tidigare hette Herrestadsskolan, i Uddevalla om en omfattande skadegörelse, då man märkt att ett tjugotal fönster och dörrar hade krossats.

– Inringaren menar att det såg ut som skotthål men det är oklart vad det är för typ av skadegörelse. Det skulle kunna vara allt från vapen, luftvapen eller slangbellor, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

En anmälan om grov skadegörelse är gjord och polisen var under förmiddagen på plats på skolan för att prata med personalen och undersöka vad man använt för att ha sönder glasrutorna.

ANNONS

– Man har kunnat konstatera att det inte har använts ett riktigt vapen men man skulle kunna tänka sig att det rör sig om ett luftgevär, säger Anders Wennergren vakthavande befäl hos polisen.

Under förmiddagen är även en glasfirma på plats för att byta ut rutorna.

ANNONS