Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingemar Samuelsson (S), kommunstyrelsen ordförande i Uddevalla säger att det återstår lite ”detektivarbete” för att ta reda på vilka som kommer få ta del av de extra pengarna. Annette Frisk, ordförande för fackförbundet Kommunal i Uddevalla hoppas att alla som jobbar och har jobbat i skyddsutrustning får ta del av kompensationen. Arkivbild.  Bild: Mikael Fritzon/TT
Ingemar Samuelsson (S), kommunstyrelsen ordförande i Uddevalla säger att det återstår lite ”detektivarbete” för att ta reda på vilka som kommer få ta del av de extra pengarna. Annette Frisk, ordförande för fackförbundet Kommunal i Uddevalla hoppas att alla som jobbar och har jobbat i skyddsutrustning får ta del av kompensationen. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

Klart med bonus till de som jobbat i skyddsutrustning

Nu är det klart att kommunanställda i Uddevalla som beordrats jobba i skyddsutrustning under coronapandemin får extra tillskott i plånboken. Lagom till sommarsemestern ska bonusen betalas ut. Men än kvarstår en del detektivarbete, säger Ingemar Samuelsson (S).

Det var i början av april som Uddevalla kommun gick ut med sina planer på att betala ut en arbetsmiljöbonus till de anställda som tvingas arbeta i skyddsutrustning under pandemin. Det kan exempelvis handla om vård- och omsorgspersonal på särskilt boende, i hemtjänst, i covidteam eller på LSS-boende. Beslutet gäller de som arbetat i den nära vården. Därmed undantas chefer och administrativ personal.

Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om den särskilda utbetalningen och många kan därmed se fram emot en extra slant i plånboken lagom till sommarledigheten.

– Kompensationen kommer att betalas ut i slutet av juni så att det finns när det dags för semester, säger Ingemar Samuelsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

För den som är anställd på heltid handlar det om 3 000 kronor före skatt.

– Många är deltidsanställda. Omräknat så handlar det om cirka tusen heltidstjänster, säger Ingemar Samuelsson.

Krävs ”detektivarbete”

Det återstår dock en del arbete med att ta reda på vilka som ska omfattas av ersättningen.

– Det är enkelt med de som har en fast tjänst. Har man varit inne och gjort betydande insatser kommer man beröras. Det som tarvar lite matematik är de som varit inne och regelbundet jobbat timmar under den här perioden. Det är rimligt att även de berörs, säger Ingemar Samuelsson.

Hur många timmar ska man ha arbetat för att bli aktuell för kompensationen?

– De flesta timanställningarna kommer att beröras, men det är inte självklart. Där har vi ett detektivarbete att göra.

Kommer de som var sommarvikarier i fjol att få någon kompensation?

– Det är inte säkert att de som varit inne tillfälligt på vikariat kommer att beröras.

Hur kommer beslutet att meddelas de anställda?

– Det ser man på löneutbetalningen i juni, säger Ingemar Samuelsson.

Därför prioriteras vårdpersonal

Under pandemins inledande månader riktade vårdpersonal och fackförbundet Kommunal kritik mot att det saknades skyddsutrustning. Bland annat ledde avsaknaden av skyddsutrustning till ett skyddsstopp på särskilda boendet Rosenhäll i april 2020.

LÄS MER: Bekräftat skyddsstopp på Rosenhäll i Uddevalla

Är det snarare risken för att bli utsatt för smitta som kompenseras?

– Man kan föra många resonemang kring det. Det var olyckligt med den perioden men det är de facto samma anställda som prioriteras nu.

Ingemar Samuelsson säger att det finns andra yrkesgrupper som inte enkelt kan värja sig från mellanmänsklig kontakt och risk för smittspridning, exempelvis lärare.

– Man kunde tänkt sig en utbetalning av en symbolisk summa till alla, med följd att ingen hade varit nöjd. Nu väljer vi de som tvingats arbeta med visir, plastförkläden och liknande. Det är inte kul att tvingas arbeta under de förutsättningarna.

Facket välkomnar bonusen

Beslutet om arbetsmiljökompensation välkomnas av fackförbundet kommunal.

– Vi välkomnar självklart att kommunen visar uppskattning för de som slitit i pandemins spår. Nu hoppas jag att alla som jobbar och har jobbat under de här premisserna får ta del av kompensationen, säger Annette Frisk, ordförande för Kommunal i Uddevalla.

Annette Frisk, ordförande Kommunal Uddevalla. Bild: Lasse Edwartz
Annette Frisk, ordförande Kommunal Uddevalla. Bild: Lasse Edwartz

Fullmäktige har sista ordet innan betalningen kan betalas ut.

– Det blir formalia då alla är eniga om detta. Ingen verksamhet drabbas av något sparbeting, utan kostnaden blir ett överskridande av 2021 års budget, säger Ingemar Samuelsson.

Verksamheter som är berättigad till kompensation:

• Särskilt boende

• Hemtjänst

• Covidteamet

• Lokalvårdare som arbetat på särskilt boende

• Bemanningspoolen

• LSS-boenden

• Kostenheten på boenden (Österängen)