Klart: Uddevalla får dedikerad esportshall

Nu står det klart att Uddevalla kommun och Uddevalla Esportförening går samman för att få till Sveriges första esportshall. Under första halvåret 2020 kommer dörrarna öppnas till verksamheten som kommer hålla till i en byggnad på Västerskolan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Bohusläningen tar tidigare rapporterat att Uddevalla Esportförening fått beviljat ett regionbidrag på drygt en halv miljon om året för att starta igång en esportsverksamhet med egen lokal i Uddevalla. Men innan allt stod klart behövde också kommunen gå med på att ge sitt stöd till verksamheten.

LÄS MER:Uddevalla kan bli först i Sverige med en esportshall

Och så blir det. Under förra veckan röstade samtliga ledamöter i både Barn- och utbildningsnämnden och Kultur- och fritidsnämnden ja till att respektive förvaltning ska ingå ett så kallat IOP-avtal (Idéburet offentligt partnerskap) tillsammans med föreningen.

– Att det var eniga nämnder känns helt fantastiskt, nu kör vi! Jag var uppe i Stockholm under förra veckan för att låsa de sista samarbetena och under den här veckan börjar vi dra igång förberedelser, säger Karl Sergel, Uddevalla Esportförening.

ANNONS

– Vi tycker det här är jättebra och att vi är två eniga nämnder visar att vi anser att det är en viktig satsning från kommunens sida. Stillasittande är inte bra för hälsan och genom verksamheten kommer barnen kunna ägna sig åt det som de tycker är roligt och få med sig rörelse och bra kost, säger Monica Bang Lindberg (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

"Överväldigande respons"

Exakt när verksamheten drar igång är ännu oklart. Västerskolan använder i nuläget lokalerna som esportshallen ska flytta in i. Detta på grund av det saneringsarbete som fortfarande pågår efter en anlagd brand i höstas.

LÄS MER:Polisutredningen efter branden på Västerskolan har lagts ner

– Vi får sitta still i båten och invänta helt enkelt. Men förhoppningen är att det inte ska dröja allt för länge efter årsskiftet, säger Karl Sergel.

Vidare berättar han att det har varit en överväldigande respons sedan Bohusläningen rapporterade om att verksamheten höll på att bli verklighet.

– Föräldrar och ungdomar har hört av sig för att säkra medlemskap och det är flera företag som vill hänga på. Om det här är försmaken kanske vi får köpa mer utrustning än planerat.

ANNONS