En man i 55-årsåldern greps på kampenhof, med 990 gram amfetamin i sin ryggsäck. Nu har han dömts till över två års fängelse för grovt narkotikabrott.
En man i 55-årsåldern greps på kampenhof, med 990 gram amfetamin i sin ryggsäck. Nu har han dömts till över två års fängelse för grovt narkotikabrott. Bild: Maria Lundberg

Knarkkuriren stoppades på Kampenhof – döms till fängelse

Med nästan ett kilo amfetamin i en ryggsäck skulle mannen ta en taxi till Skogslyckan. Men innan taxin lämnade Kampenhof ingrep polisen. Nu har knarkkuriren i Uddevalla dömts till över två års fängelse.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En man i 55-årsåldern har dömts av Hovrätten för västra Sverige till fängelse för grovt narkotikabrott. Mannen har agerat kurir, och skulle transportera nästan ett kilo amfetamin till Skogslyckans torg.

Händelsen inträffade 4 november förra året. Mannen mötte en annan person på Kampenhof, och tog emot ett paket. Kuriren har i domstolen förklarat att han inte visste vad det var i paketet, men att han gissade att det handlade om amfetamin.

Han la paketet i sin ryggsäck och skulle ta en taxi från busstationen vidare till Skogslyckan, men då slog polisen till och grep mannen som senare också häktades.

LÄS MER:Greps med nära ett kilo amfetamin på Kampenhof

I slutet av förra året ställdes mannen inför rätta i Uddevalla tingsrätt. Mannen erkände då att han tagit emot narkotikan i syfte att transportera den vidare. Han skulle få 2 000 kronor för att lämna det på Skogslyckan. I stället dömdes han till två och ett halvt års fängelse av tingsrätten.

ANNONS

”Bara följt order”

Mannen överklagade dock domen till hovrätten och menade att han inte skulle dömas för grovt narkotikabrott och att straffets längd skulle kortas. Hovrätten gjorde dock samma bedömning som tingsrätten, det vill säga att mannen med tanke på mängden narkotika det rörde sig om gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott.

Hovrätten ansåg att sett enbart till sort och mängd narkotika så är straffvärdet tre års fängelse. Men domstolen menade att det fanns förmildrande omständigheter, och konstaterar bland annat att den roll mannen haft har varit underordnad och begränsad.

”Han synes enbart ha följt order och ha saknat inblick i vad det var han skulle transportera”, skriver hovrätten i domen, och påpekar vidare att det handlat om kortvarig befattning med narkotikan. Straffet sänks därmed till två år och tre månaders fängelse.

ANNONS