Knarklangare döms för revolver i brevlådan

Vapnet var inte hans menade den dömde Uddevallabon. Men nu har hovrätten slagit fast domen mot den tidigare dömde mannen.

ANNONS
|

När en brevbärare såg en revolver i brevlådan tillhörande en 25-årig Uddevallabo blev det starten för ett narkotikamål där 25-åringen dömdes av Uddevalla tingsrätt till sex års fängelse för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott. Mannen hade förvarat över två kilo narkotika hemma, bland annat kokain och amfetamin. Det senare låg i mannens frys.

LÄS MER:Häktas för vapen och knarkbrott

Mannen överklagade tingsrättens dom gällande vapenbrottet, och yrkade att han skulle frias för detta. Han berättade i tingsrätten att revolvern inte var hans och att han inte hade någon aning om hur vapnet hamnat i hans postfack. Han yrkade också att hovrätten skulle häva tingsrättens beslut om att förverka över 48 000 kronor som beslagtagits hos mannen, samt att han skulle få lindrigare straff.

ANNONS

Hovrätten för västra Sverige gör dock ingen annan bedömning än vad tingsrätten redan gjort. Hovrätten fastställer därmed den tidigare utdömda domen.

LÄS MER:Kokainlangare döms till sex års fängelse

ANNONS