Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Campingen får hård kritik efter kommunens besiktning. Bild: Cia Karlsson

Kommunen bedömer camping som farlig

"Vissa hus och anläggningar är i så dåligt skick att de rentav utgör en fara". Det är Uddevalla kommuns bedömning efter en besiktning av Unda camping, något som P4 väst var först att rapportera om. Nu kräver kommunen att campingen presenterar en åtgärdsplan.

I slutet av juni utförde en fastighetsförvaltare på Uddevalla kommun en besiktning av Unda camping. Besöket resulterade i skarp kritik från kommunens håll, vilket P4 väst var först med att rapportera om.

Det samlade intrycket är att underhållet av byggnader och anläggningar är allmänt eftersatt, skriver kommunen i ett brev till Unda camping.

Bland annat pekar man på att det saknas staket runt en bassäng där badgäster landar efter att ha åkt vattenrutschkanan och att ett hus "mer eller mindre håller på att rasa". I brevet står också att "vissa hus och anläggningar är i så dåligt skick att de rentav utgör en fara".

Hyresavtal har inte efterlevts

Campingen har ett hyresavtal med kommunen. I avtalet framgår att anläggningen ska vårdas och hållas i gott skick. Det kan inte anses ha efterlevt, skriver kommunen.

Därför begär man nu att hyrestagaren, Unda camping, ska presentera en åtgärdsplan.

– Jag ska lämna in en åtgärdsplan innan 30 september, säger Conny Lindgren på Unda camping.

Var du beredd på att få det här omdömet från kommunen?

– Näe, inte så.

Charlotte Larsson, fastighetsförvaltaren som genomförde besiktningen, säger att hon väntar på att campingen ska lämna in med åtgärdsplanen.

– Han får ha chans att inkomma med den, säger hon.

Vad händer annars?

– Det kan jag inte svara på nu. Jag hoppas att han inkommer med den.