Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eleverna på Uddevalla gymnasieskola får nu återgå till distansundervisning. Bild: Matilda Spetz
Eleverna på Uddevalla gymnasieskola får nu återgå till distansundervisning. Bild: Matilda Spetz

Kommunen inför distansundervisning efter sportlovet

Uddevalla kommun följer rekommendationen från smittskyddsenheten i Västra Götaland och beslutar nu att alla elever på högstadiet och gymnasiet ska få distansundervisning. Detta gäller från och med vecka 9.

På söndagskvällen meddelade smittskyddsenheten i Västra Götaland att man rekommenderade samtliga elever på högstadiet och gymnasiet att ha distansundervisning från och med den 22 februari.

LÄS MER: Ny rekommendation: Högstadie- och gymnasieelever bör stanna hemma

För de som har sportlov nu gäller rekommendationen från och med nästa vecka.

Uddevalla kommun skriver nu på sin hemsida att man följer rekommendationen från smittskyddsenheten. Det innebär att elever i årskurs sju och nio vid kommunens högstadieskolor samt elever i årskurs 1 på gymnasiet kommer att ha distansundervisning under vecka 9 från och med måndag respektive tisdag.

Beslutet togs under måndagen av barn och utbildningsnämndens ordförande.

Eleverna i årskurs sju kommer att ha distansundervisning 1-5 mars medan eleverna i årskurs nio har mellan 2-5 mars. Sedan tidigare gäller beslutet att eleverna i årskurs åtta har distansundervisning efter sportlovet och fram till 5 mars.

Högstadieskolorna som påpekas av beslutet är Linneaskolan, Sommarhemsskolan, Västerskolan, Ramnerödsskolan och Norgårdenskolan.

Gällande gymnasiet kommer eleverna i årskurs 1 att ha distansundervisning mellan 1-5 mars. För eleverna i årskurs 2 och 3 gäller fortfarande tidigare beslut att ha distansundervisning mellan 1-12 mars.

Grundsärskolan, gymnasiesärskolan och IM-programmet påverkas inte av beslutet.