Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
"Varning för farthinder, gott nytt år". Hälsningen från Uddevalla kommun möter trafikanter på bland annat Östergatan i Uddevalla. Bild: Edvin Bergström

Kommunens hälsning: Varning för farthinder – gott nytt år

Efter ett kaosartat trafikår i Uddevallas innerstad verkar nu kommunen försöka fjäska med trafikanterna.

"God jul" och "Gott nytt år" är de tilläggstavlor som kommunen hittills satt upp under skylten som varnar för farthinder vid rondellen på Östergatan i Uddevalla.

Trafikåret i Uddevalla kommun har varit tyngt av stora ombyggnationer och omledd trafik. Kungsgatan byggdes om, ännu mer arbete i tunnlarna på 44an och avstängd och omledd trafik vid stora vatten- och avloppsarbeten.

LÄS MER: Ny plan på gång för bättre trafik i centrum

Skylten med dess tilläggstavla kan läsas ut "Varning för farthinder – gott nytt år", vilket kan tolkas som ett försök att lätta upp trafikstämningen från kommunens sida.

LÄS MER: Här växer nya Kungsgatan fram

Skyltansvariga på jullov

När Bohusläningen försöker nå någon i Uddevallas kommunhus gör sig dock julledigheten påmind. Ansvariga för tilläggsskylten finns inte på plats och Tekniska avdelningens chef Lars-Göran Johansson känner inte till detaljerna kring jul- och nyårshälsningarna.

– Jag har bara överhört en kollega prata om detta. De ville liva upp lite inför jul som jag förstod det. Det ligger en god tanke bakom detta och som jag förstår det ska det finnas fler såna skyltar i stan, säger Lars-Göran Johansson.

Vad blir nästa hälsning från kommunen?

– Haha, jag har ingen aning, säger Lars-Göran Johansson.