Konferensanläggning öppnas upp igen

Havet är den röda tråden när Bokenäset öppnar upp anläggningen med spa och konferens.

ANNONS
|

Det var för drygt ett år sedan beskedet om att Volvo sålt sin spa- anläggning i Bokenäs och personalen varslades.

Att driva vidare anläggningen med spa och konferens var tanken hela tiden. Men när migrationsverkets behov av boenden till asylsökande var stort hyrde man under sex månader ut till myndigheten och hade plats för 500 personer.

Nu jobbar man med att förbereda för öppning av att återigen öppna upp besöksmålet för turister.

– Under året kommer vi att öppna upp spa- hotell, konferens och ett 100-tal andelsboenden i bostadsrättsform, säger David Heidenfors som är vd för företaget.

En renovering av anläggning görs nu. Det kommer inte att bli någon utbyggnad men utseendet kommer att förändras en del och det går under namnet Bokenäset. Ett genomgående tema är havet.

ANNONS

– Havet är vår största tillgång kommer att vara genomgående i det som serveras i restaurangen men vi kommer också att ha aktiviteter i egen regi eller med lokala entreprenörer. Det kan vara snorkelturer, musselplockning att man kan hyra båt eller kajak, säger David Heidenfors.

Men om det kretsar runt havet hur ska ni få snurr på anläggningen utöver sommartid? – Spaet och konferenser tilltalar ju året runt. Havet kommer vara genomgående temat med produkter och i spaet.

Öppningen är planerad till våren. Fem personer från den tidigare bemanningen har följt med men nu söker man ytterligare personal. Att det till exempel är svårt att få folk till restaurangbranschen har Bohusläningen tidigare rapporterat om. Det är David Heidenfors medveten om.

– Är det bara öppet på sommaren är det svårt att behålla bra personal. Det är attraktivare för personalen med en anläggning som har öppet året runt.

ANNONS