Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under onsdagen blev korsningen på Edingsvägen färdigrenoverad. Samtidigt stängs delar av vägen av för ett ledningsarbete av Västvatten.
Bild: Uddevalla kommun

Korsning på Edingsvägen färdigrenoverad

Kommunen meddelade under onsdagen att korsningen vid Edingsvägen nu är färdigrenoverad. Men trafikanter ska inte ropa hej för tidigt – nu påbörjar Västvatten ett ledningsarbete på samma gata.

Korsningen på Edingsvägen har fått både nya trafikljus, cykelväg och övergångsställen efter en renovering som har pågått sedan början av september.

LÄS MER: Vältrafikerad korsning stängs av

Från och med nu kan kommuninvånarna alltså passera korsningen via Erik Dahlbergsgatan i riktning mot Hedegatan, samt svänga av österut på Edingsvägen i riktning mot Rimnersområdet. Men mot sjukhuset tar det stopp.

För samtidigt som kommunen meddelar att arbetet med korsningen nu är färdigt, tillkännages även att nästa projekt på platsen börjar.

Nu kommer Västvatten att utföra ett ledningsarbete som kommer påverka framkomligheten för delar av trafikanterna.

Ledningsarbetet längs Edingsvägen kommer ske i riktning mot Fjällvägen, vilket innebär att delar av vägen stängs av. Endast boende samt bussar i linjetrafik kommer få lov att passera.

Avstängningen omfattar sträckan från korsningen vid Erik Dahlbergsgatan fram till avsmalningen av vägen vid gångbron över 44:an. Gångtrafikanter och cyklister kommer dock kunna passera under tiden som arbetet pågår.

Västvattens arbetet väntas pågå fram till årsskiftet.