Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Kraftig rökutveckling i radhus på Dalaberg

Under tisdagseftermiddagen började det ryka kraftigt från ett radhus på Dalaberg, vilket påkallade både räddningstjänst och ambulans till platsen.

Vid halv tre på måndagseftermiddagen larmades SOS efter att personer upptäckt rökutveckling från ett radhus. Tre enheter från räddningstjänsten och en ambulans larmades till platsen.

Enligt inre befäl på räddningstjänsten hade branden uppstått på spisen och man gick in med rökdykare i byggnaden för att försäkra sig om att det var släckt. Vid 16:15 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt men att man dröjde sig kvar på platsen för att försäkra sig om att elden inte spridit sig.

– En kvinna i 90-års åldern skulle smälta smör i stekpannan, men glömde bort det. Som jag förstod det var det bara rökutveckling, det tog sig aldrig utan gick ju bra, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Ingen ska ha skadats i samband med olyckshändelsen. Kvinnan som bodde på adressen ska ha andats in lite rök, men inte ha tagit skada av det.

Initialt rubricerar polisen händelsen som allmänfarlig vårdslöshet, men anmälan kan komma att läggas ner.