Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/8

Kraftigt åskoväder drog in över Uddevalla

Under natten till onsdag drog ett kraftigt åskoväder in över Uddevalla. Stora blixtar lyste upp natten och många lyckades fånga det häftiga spektaklet på bild.

Vid halv 11-tiden på tisdagskvällen drog ett oväder in över Uddevalla. Det var ett kraftigt åskväder med stora blixtar och stora regnmängder.

– Det var ett område lika stort som Skåne på diagonalen, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Uddevallabon Tobias Wireby var en av alla som kollade in skådespelet på himlen. Han stod på sin balkong när hon lyckades fånga ett blixtnedslag på bild.

– Det small och blixtrade hejvilt. Det var spännande att se så stora blixtnedslag. När jag tog bilder hade det lugnat ner sig och det kändes inte så farligt, men jag vet inte om jag hade stått där när det var som värst, säger han.

Ett sådant kraftigt åskväder kan medföra regnmängder på mellan 30–40 millimeter enligt Holmberg. Ovädret drog sedan vidare norrut vid 2-tiden under natten till onsdagen.

För räddningstjänst och polis var det trots ovädret en lugn natt. Ett par larm kom in, där det ska ha varit röklukt i hus, men blixtarna orsakade inga bränder i området. Även för Ellevio var natten lugn och inga stora strömavbrott rapporterades.

Under onsdagsmorgonen tog sig ett nytt lågtryck sig upp över Uddevalla. Det har varit en och annan regnskur men fram mot kvällen väntas regnet dra bort och det ska klarna upp.