Krisgruppen redo att bistå med hjälp efter branden

Kyrkoherden Gertrud Malmberg vid Uddevalla pastorat berättar för Bohusläningen att kyrkan har varit i kontakt med räddningstjänsten för att erbjuda hjälp efter den kraftiga branden i centrala Uddevalla.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Uddevalla kyrka och krisgruppen Posom, (psykiskt och socialt och omhändertagande vid olyckor och katastrofer), står redo i fall räddningstjänsten hör av sig och ber om stöd. Än så länge avvaktar de.

– Jag har pratat med krisgruppen, Posom, och ringt till räddningstjänsten. Just nu behöver de ingen hjälp, så vi avvaktar än så länge. Men vi som kyrka finns här om någon behöver stöd eller prata över telefon. Jag har min telefon på dygnet runt, säger kyrkoherden Gertrud Malmberg.

LÄS MER:Brand i byggnad i centrala Uddevalla

Lisa Svanberg, enhetschef på Posom-gruppen i Uddevalla, har också hört av sig till räddningstjänsten för att erbjuda sin hjälp.

– Vi är medvetna om situationen och är i standby om situationen skulle förändras. Om de skulle behöva evakuera kringliggande byggnader kommer vi aktiveras. Vi finns i periferin.

ANNONS

Hon fortsätter,

– Om någon behöver bistånd, det kan vara att någon behöver hjälp att kontakta sitt försäkringsbolag eller bara komma in någonstans där det är varmt och få sig en kopp kaffe. Vad vi gör beror helt på vilken situation vi kommer att befinna oss i, säger Lisa Svanberg, enhetschef på Posom i Uddevalla.

LÄS MER:Ett kulturhistoriskt arv försvann bland lågorna: ”Sorgligt”

ANNONS