Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Krister Kronlid lämnar Kommunal

Kommunals ordförande i Uddevalla, Krister Kronlid, lämnar posten efter hösten val. Han tänker satsa fullt ut på regionpolitiken.

Socialdemokraterna har idag elva mandat i regionfullmäktige, och Krister Kronlid står på sjätte plats på partiets vallista i regionen. Så chansen för att komma in i regionpolitiken är god.

– Jag har lurat på detta länge och stod på valbar plats till riksdagen i valet 2010, men då gjorde vi ett dåligt val och vi fick inte den femte platsen för Bohuslän.

Han kommer inte kandidera till riksdagen den här gången utan vill vara nära familjen och tänker därför ge sin politiska kraft åt regionen.

– De viktigaste frågorna är hälso- och sjukvårdsfrågorna, där jag på nära håll sett att den fungerar väldigt bra när det gäller.

Men han tycker inte att allt är bra. Han anser att tjänstemännen behöver en tydligare politisk styrning.

Det innebär att du kritiserar ditt eget parti?

– Det är jag högst medveten om. Regionen har mycket gott att erbjuda men vi kan och vi måste bli bättre. Det handlar bland annat om att ta i frågan om att schemalägga läkarna. Vi kan inte ha en yrkesgrupp har en egen gräddfil och som får påverka alldeles för mycket. Vi måste våga sätta ner foten. Genom schemaläggning kan vi få loss mycket pengar som gör att vi kan anställa läkare eller sjuksköterskor och på så sätt minska köerna.