Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Krogarna laddar för årets hemvändarkväll

Juldagen är den stora hemvändarkvällen och barer och restauranger fylls till bristningsgränsen med festsugna Uddevallabor.

Flera restauranger och barer i centrala Uddevalla kommer få ivriga besökare under kvällen. Juldagen är dagen som många avsätter till att stråla samman med vänner och bekanta för att ta igen vad som hänt under året.

Restaurang Varvet på Kungsgatan berättar att de kommer ha öppet till klockan två på natten och förbereder sig på en fullsatt kväll.

– Jag håller redan på att förbereda och stöka runt här i lokalerna, skrattar Martina Andersson, restaurangchef på Varvet, strax efter klockan tre på eftermiddagen.

Under kvällen kommer det bland annat att anordnas ett julquiz och och restaurangen förväntas bli fullbokad.

– Det känns som att denna kvällen är den största på hela året. Alla vill träffa sina vänner och familj och gå ut för att ha lite roligt, säger hon.

Räknar med fullt hus

Även restaurang Mortens har förberett sig inför den hektiska kvällen och räknar med att det ska bli fullt, vilket innebär 700 personer. De har därför satt in all bemanning som går för att klara trycket.

– Detta har ju varit den största krogkvällen på hela året så länge jag kan minnas. Det är ju en stor hemvändarkväll och många som vill passa på att träffa sina kompisar så det brukar vara mycket god stämning, säger Stefan Gregner, driftansvarig på Mortens.

LÄS MER: Hemvändarkvällen lugnare än normalt

Förra årets hemvändarkväll blev lugnare än vanligt. Inga anmälningar om varken misshandel eller bråk, dock några omhändertagna för fylleri. Hur kvällen blir i år återstår att se.

Stefan Gregner hävdar dock att juldagskvällen på krogen brukar börja tidigare än andra krogkvällar.

Är det för att folk är trötta på att vara hemma i julstöket tror du?

– Ja, så kan det vara. Det och att folk vet att det är mycket folk ute och de vill slippa stå i kö, säger Stefan Gregner.