Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Harrys i Uddevalla påverkas inte av att Harrys Pubar AB tänker rekonstruera sin kedja.
Harrys i Uddevalla påverkas inte av att Harrys Pubar AB tänker rekonstruera sin kedja.

Krogkedjan Harrys i rekonstruktion

Den stora krogkedjan Harrys Pubar har ansökt om företagsrekonstruktion. Likt många inom krogbranschen har Harrys det tufft i coronakrisen. Nu tar bolaget ett kritiskt steg för sin överlevnad. Men den lokala krogen lämnar lugnande besked.

1993 startade krogkedjan Harrys i Falkenberg. Sedan dess har konceptet spridits över hela landet. I dag finns krogarna på ett 30-tal platser i Sverige och sysselsätter runt 1 000 personer.

I samband med coronapanedmin har hela hotell- och restaurangbranschen det tufft. Flera restauranger har redan ansökt om konkurs, andra har stängt ner helt i väntan på bättre tider och bland de stora hotellkedjorna kommer tunga varsel av personal.

Harrys Pubar AB, som har sitt huvudkontor i Göteborg, har nu ansökt om företagsrekonstruktion. Ett alternativ till konkurs för företag med ekonomiska bekymmer som ger möjligheten att komma tillbaka och finnas kvar på längre sikt.

Konceptet Harrys drivs dels av fristående franchisetagare och dels av bolaget Harrys Pubar AB självt. Utöver Harrys Pubar AB har även Harrykompaniet i Örebro, Linköping, Sälen och Östra Larmgatan ansökt om rekonstruktion.

Den lokala Harrys-krögaren Michael "Simon" Simonsson i Uddevalla lämnar dock lugnande besked till Bohusläningen.

– Av alla Harrys krogar i hela Sverige är det bara fyra stycken kvar som tillhör Harrys Pubar AB. Resten av oss är egenföretagare och påverkas inte av den här rekonstruktionen. Det enda sättet som vi skulle kunna påverkas är om de möjligtvis skulle ta våran skylt, vilket vi så klart hoppas inte kommer ske, säger han.