Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Kulturskolan satsar på aktiviteter i Hovhult och Dalaberg

För att nå ut till föräldrar och barn i Uddevallas norra delar erbjuder kulturskolan tillsammans med kommunen flera sommarlovsaktiviteter. Ett initiativ som fått en stor respons med mycket glädje.

– Vi märker att barnen blir uppgivna när de ska åka hem och de har inte så mycket att göra under sommarlovet, säger Renée Niklasson som arbetar som organisatör på kulturskolan i Uddevalla.

För en del barn kan sommaren kännas lång och händelselös. Därför anordnar kulturskolan i Uddevalla sommarlovsaktiviteter för barn i alla åldrar.

Under tre dagar finns personal från kulturskolan på plats i både Dalaberg och Hovhult under vecka 25 och 26. Under torsdagen var det dags för ett av tillfällena i kvartersstugan i Hovhult.

– Det är så otroligt viktigt att vi ger alla barn en möjlighet till aktiviteter på sommarlovet. Det behövs verkligen, säger Renée Niklasson.

Hon förklarar att projektet sommarlovskul är ett samarbete mellan kulturskolan och kultur- och fritid i Uddevalla kommun. Syftet är nå ut till barn och ungdomar i utanförskapsområden och ge dem en möjlighet att delta i aktiviteter.

– Många av dessa barn går inte på fritids och är därför svåra att nå ut till, säger hon.

Många olika aktiviteter

Redan vid tidigt på förmiddagen hörs glada skratt från barn i olika åldrar som börjar droppa in, förväntansfulla inför att påbörja dagens aktiviteter. I olika tält får barnen prova på att spela instrument, testa på cirkus, pyssla, dansa, måla och spela teater.

För åttaåriga Mahid Mahamad är cirkus- och instrumenttältet dagens höjdpunkt. Med ett leende berättar han att han både har lärt sig gå på styltor samt spela saxofon och piano.

– Det bästa är att spela musik, dansa och göra konster, säger han.

Mumtas Mahamad bor i Hovhult och har tagit med sina tre barn för att delta i aktiviteterna under dagen. De brukar försöka vara med på kommunens aktiviteter och hon ser det som en bra möjlighet att få lära känna nya människor.

– Mina söner älskar musik och det gör mig så glad att se dem ha roligt och leka med andra barn, säger hon.

Uppskattat av barn och föräldrar

Organisatörerna Sandra Vega, Renée Niklasson och Anders Malmsköld är glada över att aktiviteterna har blivit så uppskattade av barnen.. Bild: Anna Härstedt
Organisatörerna Sandra Vega, Renée Niklasson och Anders Malmsköld är glada över att aktiviteterna har blivit så uppskattade av barnen.. Bild: Anna Härstedt

Anders Malmsköld, organisatör och musiklärare på kulturskolan, berättar att de har fått en stor respons från barn och föräldrar i området.

– Det har varit många glada som har kommit hit. I onsdags kom det upp till 60 barn som deltog, säger han.

Han berättar att de genom aktiviteterna försöker skapa en relation med både barnen och föräldrarna.

– Vi behöver visa oss. Barn måste få ha meningsfulla aktiviteter, särskilt under loven, säger han.

Annette Andersson, dramapedagog på kulturskolan, instämmer och berättar att de märker att föräldrarna är väldigt tacksamma.

– Vi blev helt överrumplade igår över hur många barn det var som kom hit och nu hoppas vi att det blir ännu fler i framtiden, säger hon.

Sommarkul i Dalaberg

Tisdag 25/6

Onsdag 26/6

Torsdag 27/6

Tid: Kl 10.00-11.30 Åk F-3

Kl 13.00-14.30 Åk 4-6

Plats: Dalabergs Grannskapsstuga