Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Kvinna åtalas för trafikbrott

En kvinna i 75-årsåldern åtalas för att ha kört mot rött vid en skola och kört på en äldre man som fått men för livet.

I början på september förra året blev en 80-årig man påkörd utanför Ramnerödsskolan i Uddevalla. Enligt vittnen ska bilisten ha kört mot rött och kolliderat med mannen på ett övergångsställe.

Den 75-åriga kvinnan som körde bilen menar tvärtemot att det var grönt och att mannen helt plötsligt dykt upp efter att hon kört förbi övergångsstället.

Mannen som blev påkörd har inga andra minnen än att han tryckt på knappen och fått grönt ljus. Enligt vittnen kastades han flera meter upp i luften och landade tretton meter från kollisionspunkten.

Åklagaren menar att kvinnan av oaktsamhet gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik. Dessutom kräver den påkörda mannen en ännu okänd summa i skadestånd för vållande till kroppsskada.

Kvinnan förnekar brott och bestrider skadeståndskravet. I förhör har hon uppgett att hon är en van bilförare och att hastigheten var mellan 30 och 40 km/tim:

- Hade jag sett att det var rött ljus så hade jag ju stannat. Jag såg inget rött ljus.

Direkt efter olyckan stannade kvinnan i en bussficka. Hon var inte påverkad av några droger.

Den påkörda mannen fick inga livshotande skador men bröt vadben, tre revben och käken, vilket ledde till en sex veckor lång diet av puread mat.

Förutom sårskador och brutna ben slets muskler och en sena av, vilket kommer att ge mannen nedsatt lyftförmåga i arm och axel.