Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Kvinna hittad död på Skogslyckan. Bild: Julia Forsberg
Kvinna hittad död på Skogslyckan. Bild: Julia Forsberg

Kvinna hittad död i Uddevalla

En kvinna hittades på söndagskvällen död i en lägenhet på Skogslyckan i Uddevalla. Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp, då omständigheterna kring dödsfallet är oklara. Det är i nuläget okänt om händelsen har någon koppling till den kvinna som mördades i samma område i december.

Polisen larmades vid 21-tiden på söndagskvällen till en lägenhet på Skogslyckan i Uddevalla efter att en person påträffats avliden.

– En kvinna anträffades död i en lägenhet. Vi har haft tekniker på plats som arbetat under natten, berättar Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott.

Polisen har påbörjat en förundersökning om mord alternativt dråp.

Sten-Rune Timmersjö berättar att den avlidna kvinnan är född i början på 90-talet. Hennes anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Finns det omständigheter som tyder på att hon bragts om livet?

– Det är inget som jag kan gå in på men vi utreder ärendet som mord, åtminstone till en början.

Kvinna anhölls – och släpptes

I lägenheten påträffades också ytterligare en kvinna i samma ålder. Det var inte hon som larmade polisen, men hon ska enligt Sten Rune Timmersjö ha kontaktat andra som i sin tur larmade polis. Kvinnan anhölls initialt men åklagare beslutade under måndagsmorgonen att försätta kvinnan på fri fot.

– Jag kan inte riktigt gå in på varför hon släpptes, det var åklagare som fattade det beslutet. Hon blev anhållen ett kortare tag och misstankarna är inte avskrivna än men vi får se.

Vad gör ni under måndagen?

– Vi håller på och knackar dörr i området och hör personer som har haft kontakt med de här kvinnorna den senaste tiden. Vi kommer att fortsätta med dörrknackning under kvällen, säger Sten-Rune Timmersjö.

Kvinna hittades mördad i december

Den avlidna kvinnan kommer att obduceras men det är oklart när det kan ske. Polisen har inte gjort några andra gripanden i ärendet.

Det är det andra misstänkta mordet på en kvinna i samma bostadsområde inom loppet av en månad. Söndagen den 13 december hittades en äldre kvinna mördad i sin bostad av hemtjänsten. Ingen person har ännu gripits för det dådet.

Ser ni någon koppling mellan händelserna?

– Nej, det gör vi inte. Inte i nuläget iallafall, säger Sten-Rune Timmersjö.

LÄS MER: Misstänkt mord i Uddevalla – polisen söker vittnen

LÄS MER: Kvinnomördare fortfarande på fri fot: ”Utredningen går framåt”