Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra.
Arkivbild. Bilden har inget med artikeln att göra. Bild: Anders Wiklund/TT

Kvinna skrämde två inbrottstjuvar på flykten

Vid tvåtiden natten till onsdag vaknar kvinnan hemma i sin säng, i sitt hus. Nyvaken ser hon två personer lysa med ficklampor och hon inser att de gör inbrott - hemma hos henne. – I det läget kan man göra två saker. Antingen få en kollaps eller så blir man förbannad, innan man blir rädd. Det vågar jag nog påstå att den här kvinnan blev.

ANNONS
|

Det säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson för region Väst.

Det var alltså klockan 01.52 som polisen fick samtal från den minst sagt uppjagade kvinnan. Hon berättade att hon hade vaknat av ett pågående inbrott, i sin egna bostad.

– Hon vaknade och såg hur två personer gick omkring hemma hos henne och lyste med ficklampor. Hon insåg att det var inbrottstjuvar och lyckades faktiskt få tjuvarna att lägga benen på ryggen och springa därifrån, säger Tommy Nyman.

En polispatrull larmades ut direkt och åkte hem till kvinnan. Inom kort kom även en hundförare och försökte spåra rätt på tjuvarna.

Men på onsdagsmorgonen har ännu ingen gripits misstänkt för inbrottet.

ANNONS

Tjuvarna fick med sig en mobiltelefon och en plånbok.

– Det är alltid läskigt att vakna av ett pågående inbrott. Även om man gjorde som kvinnan, skrek åt dem, är det ju ändå en oerhörd kränkning det handlar om, säger Tommy Nyman.

ANNONS