Kyligare väder men stora solchanser väntas i veckan.
Kyligare väder men stora solchanser väntas i veckan. Bild: Carin Rudehill

Kylan återvänder – men solen fortsätter skina

Efter en vecka med mycket sol och varmare temperaturer väntas nu lite kyligare väder. Men trots att temperaturen sjunker ser det ut som att det soliga vädret kommer att hålla i sig.

ANNONS
|

För den som plockat fram sin vårjacka blir det nu att återigen ta fram den lite tjockare jackan. Men den som gillar sol verkar även denna vecka kunna njuta av solens strålar, tidvis med inslag av moln.

– Det ser ut att bli fortsatt soligt men med kyligare luft. Runt 5-6 plusgrader dagtid och ett par minusgrader under nätterna, säger Caroline Vahlberg, meteorolog på SMHI.

Måndagen bjuder på lite hårdare vindbyar som avtar natten mot tisdagen. Resten av veckan blir det inte särskilt blåsigt men man får vänta sig kallare temperaturer än vi haft de senaste dagarna.

Men även om temperaturerna sjunker under nollan nattetid väntas det inte någon snö. Inte heller regnkläder verkar nödvändigt att ha i beredskap enligt SMHI.

ANNONS

– Det ser inte ut att bli någon form av nederbörd under veckan, säger Caroline Vahlberg.

Även till helgen ser solen ut att dominera men temperaturen väntas inte förändras utan håller sig fortsatt vid 5-6 plusgrader.

ANNONS